Archive

Temmuz 2022

Browsing

Spor salonlarında çok tercih edilen eliptik bisikleti, evlerde de sıklıkla tercih edilen bir makinedir. Özellikle spor salonlarında vazgeçilmez bir makine olan eliptik bisikletlerin birçok faydası vardır. Sizin için eliptik bisiklet faydaları yazımızı 6 madde de açıkladık.

Eliptik bisiklet faydaları

Kardiyovasküler Dayanıklılığı Geliştirir

Kardiyovasküler dayanıklılığınızı geliştirmek için eliptik bisikletten yararlanabilirsiniz. Uygun planlanmış egzersizler doğrultusunda eliptik bisikletini kullanarak yapacağınız aerobik egzersizler sayesinde kardiyovasküler dayanıklılığınız gelişecektir.

Kilo Vermeyi Destekler

Eliptik bisikleti yağ yakımı ve kilo vermeyi destekler. Size uygun, yapılandırılmış egzersiz programıyla kilo vermenizi destekleyecektir.

Eklemlere Daha Az Yük Bindirir

Özellikle aerobik egzersizlerde tercih edilebilecek olan eliptik bisiklet, diğer makinelere göre eklemlere daha az yük bindirir. Bu yüzden ekleme daha az stres oluşturarak olası eklem zararlarının önüne geçecektir.

Üst ve Alt Ekstremiteyi Birlikte Çalıştırır

Eliptik bisikleti vücudunuzun üst ve alt ekstremitesini birlikte çalıştırır. Böylelikle quadriceps, hamstrings, biceps, triceps, abdominal gibi birçok kasınızı eş zamanlı çalıştırmış olursunuz.

Dengeyi Geliştirir

Eliptik bisikleti, vücudun koordinasyonunu iyi ayarlamayı gerektiren bir egzersiz makinesidir. Özellikle egzersiz şiddeti arttıkça daha iyi bir vücut koordinasyonu gerekecektir. Özellikle egzersiz sırasında doğru duruş omurga sağlığı için önemlidir. İyi bir vücut koordinasyonu, iyi bir duruşa yardımcı olacaktır. Eliptik bisiklet egzersizleri zaman içerisinde dengeyi geliştirecektir.

Kullanımı Kolaydır

Spor salonlarındaki eliptik bisikletin kullanımı kolaydır. Bu doğrultuda, antrenmanınız esnasında kişisel kondisyon, koordinasyon gibi fitness becerilerinizin seviyesine uygun zorluğu ayarlayabilirsiniz. Bunun dışında eliptik bisikleti, evlerde de sıklıkla tercih edilen bir makinedir.

Eliptik Bisikletini Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eliptik bisiklet faydaları için dikkat edilmesi gereken durumlarda mevcuttur. Her zaman söylediğimiz gibi sağlık ve güvenlik önceliklidir. Bundan dolayı egzersize başlamadan önce sağlığınızın iyi olduğundan emin olmalısınız. Spor hayatına ilk defa adım atıyorsanız veya bir hastalığınız, sakatlığınız varsa uzman hekime danışarak sağlığınızın uygun olup olmadığınızı öğrenmelisiniz. Bununla birlikte egzersiz yapacaksanız antrenör eşliğinde çalışmak size daha güvenli ve doğru egzersiz ortamı sağlayacaktır.

Eliptik bisikletini kullanırken egzersiz şiddetini artıracaksanız kademli olarak artırın. Aynı zamanda egzersizi sonlandırırken şiddeti kademeli düşürerek sonlandırın.
Eliptik bisikleti kullanırken alt ve üst ekstremitenizi egzersize dahil edin. Yalnızca bir ekstremite bölgesini çalıştırmaktan kaçının.
Nefes alışverişinizi iyi sağlayın. Özellikle diyafram nefesi kullanın. Özellikle sıcak günlerde vücudunuzu susuz bırakmayın. Egzersiz sırasında az az su tüketimi yapabilirsiniz. Egzersiz sonrasında ise su tüketiminizi güne yaymaya devam ederek gerekli su tüketiminizi sağlayın.
Bunlar haricinde sağlıklı spor nasıl yapılır? Yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.